אופנוע וכיבוד הורים

שאלה:

אם אדם כלשהו רוצה מאוד אופנוע אבל בגלל ההורים שמפחדים כי זה מסוכן הסכים שלא לנסוע ולקנות אופנוע ולעשות רישיון לזה בשביל כיבוד הורים, רואה בהמשך שבאמת קשה לו לא לעשות את הדבר שהוא אוהב שזה לנסוע על אופנוע, האם זה יהיה בסדר שהוא כן יתחרט ויקנה אופנוע וייסע עליו שהרי זה מותר מבחינה הלכתית כל עוד שהוא נזהר .

תשובה:

אופנוע זה באמת דבר מסוכן, לא לחינם הביטוח כל כך יקר, ובהחלט נראה לי שמן הראוי לשמוע בקול ההורים.

שבת שלום.