לקזז מהפיצויים עבור חישוב לא מדויק בשעות העבודה

שאלה:

שלום כבוד הרב.
פרשתי מהעבודה, שילמו לי פיצויים אבל על פי חישוב פשוט שעשו.
בבדיקה התברר שיש לי אפשרות לבקש שישלמו הפרשי פיצויים ומדובר בסכום לא קטן.
התלבטתי אם לתבוע את המגיע לי משום שיתכן ונעשה גזל על ידי במהלך השנים כמו טעות בחישוב השעות, שיחות טלפון שנעשו על חשבון המעסיק. צילום מסמכים וכיו"ב למרות שהמעסיק אמר ששיחות וצילום זה בסדר מבחינתו.
האם זה שאני מוותרת על הפרשי הפיצויים יכולים להיחשב כחלף לגזל ?
וגם האם מותר לקחת מבתי מלון סבונים לשימוש שלא במלון? האם זה נחשב גזל?
תודה

תשובה:

שלום וברכה,

לא ברור שעברת על גזל, אם לא ידוע לך שעשית טעות בחישוב שעות לא צריך לחשוש על טעות. וכמו כן שיחות בשעות העבודה אם לא מדובר בשיחות ארוכות אין איסור גזל.

בכל מקרה אם את חוששת על איסור גזל ואת רוצה להשיב, את בהחלט יכולה לקזז מהפרשי פיצויים שמנעו ממך, שזה יהיה נגד זה.

בהצלחה.