קיבלתי פיצוי עבור הזמנה שהגיעה באיחור

שאלה:

שלום הרב הזמנתי לפני תקופה של כחודש מוצר מחול ולאחר תקופה עקבתי אחרי המספר מעקב של המוצר וראיתי שהוא כביכול נמסר לי מה שלא באמת קרה לכן דיברתי עם המוכר מחול והוא זיכה אותי על כל סכום הקנייה משום שלא הצליח לבדוק עם החברת שליחיות בארץ מה קרה עם החבילה ולאחר כשבועיים קיבלתי את החבילה וגם הכסף הוחזר לי במלואו השאלה האם לפי ההלכה אני חייב לדווח למוכר שקיבלתי את החבילה או לא? תודה

תשובה:

שלום וברכה,

אם מדובר באתר שבבעלות גויים, הרי זה טעות גוי ואין צריך להשיב. ויתכן שדינו כאבדת גוי שאסור להשיב.

אם מדובר באתר שבבעלות יהודי יש מצוות השבת אבדה, וצריך להודיע להם על הטעות. יתכן ולפי מדיניות האתר לא צריך להחזיר כאשר הגיע באיחור וההפסד על המוכר, אבל צריך לברר את הדברים.

בהצלחה.