הפקר בשמיטה

שאלה:

האם אפשר להפקיר שיח של ירק שעדיין לא חנט פרי או שצריך לחכות שיתחיל להוציא פרי?

תשובה:

בודאי אפשר להפקיר גם עכשיו, אבל לשים לב שבכל צמח חד שנתי כמו שמצוי בירקות, הנושא אינו קדשת שביעית אלא איסור ספיחין, כלומר אסור לאכול מהפירות בכלל ומצוה לעוקרו, ולכן יש לבדוק האם מדובר בירק כזה שיש בו חשש ספיחין. בכל מקרה של ספק כזה יש לפנות בטלפון לבית המדרש אמונת אי"ש שם מצויים אנשים שמבינים גם באגרונומיה.

שבת שלום.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. מדובר בשיח עגבניות שזרעתי בערך לפני חודשיים בעציץ נקוב אבל עדיין לא הוציא פרות, אז אני צריך לעקור אותו ובזה אני מקיים מצוות איסור ספיחין? ובאופן כללי רק בירקות רב שנתיים אפשר לקיים מצוות שמיטה על ידי הפקר?

  2. אי להתייעץ עם בית המדרש אמונת איש במענה הטלפוני שלהם, אני לא מתמצא בגידולים השונים מה נקרא ספיחין ומה לא, זה מצריך גם ידע מקצועי.