נטיעת אילנות בעציץ לפני שמיטה

שאלה:

שלום,
שתלתי אננס לפני שבוע (שבועיים לפני ר"ה) ,מדובר בעציץ נקוב במרפסת לא מקורה, מרוצפת, בקומה 3. עכשיו שמעתי שיש בעיה בנטיעה לאחר טו באב, מה צריך לעשות עכשיו?
לעקור?
יש הבדל אם אני אכניס את העציץ לתוך הבית?
ישר כח

תשובה:

שלום וברכה

נראה שבדיעבד הספקת ברגע האחרון… הפסוקים דנו, שמן הסתם תקנת חז"ל שלא לנטוע בערב שביעית אמורה דוקא בנטיעה כדרכה, ולא בנטיעה בעציץ, אף אם הוא נקוב או תחת כיפת השמים, ולכן, עד ט"ז אלול [כדי שלא תהיה הקליטה בשמיטה] יש להקל. אמנם אין בזה דברים מפורשים, אבל אחר שנעשה יש להקל.

מקורות:

ראה משפטי ארץ פרק א סעיף ט.