השקייה בשמיטה

שאלה:

אדם שמשקה את גינתו הפרטית באמצעות מחשב השקיה ומכווין אותו לפני השמיטה. את המחשב, שהוא קופסה קטנה ניתן להסיר ולהחזיר בפשטות ובקלות, האם מותר להסיר את המחשב כאשר מגיעה עונת הגשמים, מבלי לעשות בו שום שינוי, ולהחזירו למקומו כאשר מגיע האביב?

תשובה:

כמובן אסור. ברגע שאתה מחזיר את המחשב אתה בעצם מפעיל את מערכת ההשקייה, אין כל משמעות לכך שהמחשב מכוון כשהוא בקופסה, לצרכיך המתאימים… באופן כזה מותר להשקות רק את הנדרש למניעת נזק.