נטיעת פרחים מלאכותיים בשמיטה

שאלה:

האם יש בעיה להשתיל עציץ או פרח סינטטי בשביעית… הן מצד שאולי זה נחשב עבודת הקרקע ע"י שהוא עושה חור בקרקע להכניס מקל, והן מצד מראית העין

תשובה:

עצם הפעולה של עשיית חור בקרקע כביכול כדי לשתול, אסורה בשמיטה משום מראית העין, אף שהכוונה לצמח מלאכותי. כמו כן עצם הצמח יכול להיות שיש בו בעיה של מראית העין הואיל ולא רגילים בדרך כלל להכניס אותו בקרקע.

מקורות:

על חפירה למטרת תיקון הקרקע שלא לגידול צמחיה, סיקול אבנים לנקיון ועוד, ראה משפטי ארץ פרק ו.