השקיה בשביעית באופן ממוחשב מלפני השמיטה

שאלה:

האם מותר להשקות גינה בשמיטה ע"י השקיה אטומטית המכוונת לפני השמיטה?

תשובה:

הגרי"ש אלישיב התיר להשקות באופן זה, כיון שהכל נעשה לפני השמיטה וכך רגילים להורות,  אבל חשוב לדעת שכל שינוי תקלה וכו' שנעשים בשמיטה זה כבר מוגדר שהכל נעשה בשמיטה עצמה, ואז מותר רק לפי כללי השמיטה, בכמות הנדרשת למניעת הפסד ולא יותר. הגר"נ קרליץ אסר גם לעשות זאת לפני השמיטה.