על מי מוטל מעמ בעסק שנהיה מורשה

שאלה:

שלום וברכה, יש לי לקוח שעשיתי עבורו לפני מספר חודשים עבודה והוא טרם שילם לי, בנתיים ב"ה הפכתי חודש שעבר לעוסק מורשה, כך שצריכה עכשיו להוסיף מע"מ, הלקוח מבחינתו טוען שהוא לא חייב להוסיף את המע"מ, כיון שאז הייתי עסוק פטור, אבל אני טוענת שמכיון שהוא עיכב את התשלום (למרות שהזכרתי לו ושוב ושוב) הוא אמור להוסיף את המעמ כיון שאם לא אני יצא מופסדת שאני יצטרך מתוך הסכום להוציא למעמ, עם מי הצדק? תודה

תשובה:

שלום וברכה,

לא ניתן לחייב את הלקוח לשלם מע"מ על איחור התשלום. החוב הוא לפי המחיר שנקבע ולא חייב לשלם על הפסד שנגרם לאומן בגין האיחור ואינו אלא גרמא.

ניתן לחייב את הלקוח שישלם במזומן ובכך להיפטר ממע"מ – אם יש אפשרות כזו.

בהצלחה.