לבטל את החיוב בכרטיס אשראי

שאלה:

שלום וברכה,
אדם הלך לבית מלון, ושילם סכום גבוה מאוד.
אבל היתה בעיה של חדרים מלוכלים עם מעופפים, ומקלחת שבורה, וריח רע בחדר, ולא באו לנקות, והכל היה מאוד מוזנח בדרגה ממש ממש רצינית.
והשאלה היא כך:
שפנו למנהל המלון, אמר "ככה זה " והוא מוכן לתת 10 אחוז לפעם הבאה, המתארחים במלון אמרו שזה לא בסדר, וקודם כל הם לא מתכוונים לחזור למלון הזה, ודבר שני הם רוצים יותר החזר ממה ששילמו. (ובאמת בשביל סכום כזה גבוה ששילמו ועזבו את ביתם, להגיע לדיר חזירים כמשמעו! )

האם מותר להם להתקשר לחברת כרטיס האשראי (חברה אמריקאית), ולבקש להחזיר חלק מהכסף. שם באמריקה יכולים להחזיר לבעל הכרטיס לפי בקשתו כמה כסף שירצה.

תשובה:

שלום וברכה,

מותר לך לבטל את התשלום של האשראי ולומר לו שאתה רוצה להתדיין בבית דין או אצל דיין פרטי כדי לדעת כמה חובתך לשלם. אבל אסור לך לבטל ולהחליט מעצמך שאינך חייב לו, אלא יש לדון בדבר.

בהצלחה.

מקורות:

אם יש ויכוח בין הלקוח לבעל המלון על הארחה במלון, אסור להחליט לבד ולהיפטר מהתשלום או מחלקו, אלא צריך לבנות לדיין או לבית דין כדי לברר את הדברים. יש מקרים שהלקוח יצטרך לשלם מחיר זול. ויש מקרים שחייבים לשלם מחיר מלא.