לקדם חנות וירטואלית בגוגל

שאלה:

בס"ד
אדם שיש לו אתר מכר (חנות וירטואלית), המוכר מוצרים מסוימים, והאתר נקרא בשם מסוים ובא אדם אחר שיש לו גם אתר מכר, ושילם לאתר החיפוש (גוגל) תשלום שיופיע פרסומת לאתר שלו אם מחפשים את השם הנ"ל. ואכן, התוצאות מעידות שאכן לא נכנסים לאתר הראשון ונכנסים לאתר השני, האם זה נקרא יורד לשדה חברו? כמו שנאסר לפתוח חנות ליד חנות?
תודה
חיים

תשובה:

שלום וברכה,

מותר לבעל עסק לקדם את העסק שלו בכל צורה שהיא, ומותר לו ולפעול שהעסק שלו יופיע בגוגל בעמוד הראשון.

בהצלחה.

מקורות:

פסק בשולחן ערוך רכח סעיף יח: "מותר לחנוני לחלק קליות ואגוזים לתינוקות, כדי להרגילם שיקנו ממנו. וכן יכול למכור בזול יותר מהשער, כדי שיקנו ממנו, ואין בני השוק יכולים לעכב עליו". בגמרא (ב"מ ס, א) מבואר שהטעם שיכול המוכר לומא אני יחלק אגוזים ואתה תחלק שקדים. מבואר שזכותו של כל בעל עסק לקדם את העסק בכל צורה אפשרית. ולכן מותר למוכר אחד לקדם את העסק בגוגל ויכול לומר למתחרים אף אתם תעשו זאת או שפעלו באמצעות פירסום אחר.