תשלום על גניבה של שליחות

שאלה:

שלום רב
אשמח לדעת את הדין במקרה:

ראובן שביקש משמעון להזמין עבורו באינטרנט מחשב נייד מאיביי לכתובת שלו (של ראובן)
(שמעון מרוויח מזה ניקוד לאשראי) ושמעון הסכים מפורשות.
בפועל שמעון הזמין לכתובת שלו (וטוען שזה היה בטעות) והוא טוען שמישהו גנב את זה מהמקום שהניחו.
(ראובן גר בבית פרטי עם מצלמות ככה שהרגיש בנוח להזמין לביתו בשונה מהכתובת של שמעון שנמצא בבניין עם גוים)
מה הדין?
תודה

תשובה:

שלום וברכה,

השליח שהזמין את המוצר לא חייב לשלם על גניבת המוצר.

בהצלחה.

מקורות:

החבר שהזמין את המוצר לא קיבל את החפץ לידו ולכן לא נעשה שומר על החפץ, ואינו חייב לשלם עבור גניבת החפץ. (וכלומר: שומר חייב על גניבה ואבידה כמו במקרה שלנו שהחפץ נגנב בסופו של דבר, אבל בכדי להחשב שומר הוא צריך לקבל את החפץ מבעליו לשם שמירה, וכאן הוא מעולם לא קיבל את החפץ לידיו, ומה שהוא הזמין אותו אין בכך שום סרך של קבלת שמירה, כל עוד החפץ אינו מגיע לידיו, כל הגדר שלו הוא רק של שליח לפעולה מסוימת זו של הזמנת המחשב). ברור שאם היה מזמין את החפץ למקום אחר רחוק והחפץ אבד חייב לשלם כי הזמנה למקום אחר לא נחשב שעשה את השליחות. אבל במקרה זה שהתבקש להזמין והשינוי שהזמין לביתו לא בהכרח סיבה לבטל את השליחות של ההזמנה, ולכן נחשב שעשה את שליחותו, ועל הגניבה של החפץ פטור כיון שלא קיבל את החפץ לידו לעשות בו קניין.