אמונה

שאלה:

בס"ד

שלום הרב!
נשאלתי על ידי מישהו מדוע הקב"ה ברא אותנו? מדוע הוא "צריך" כביכול את האדם? (כמובן יש תשובות כתשובת מסילת ישרים שה' טוב ורוצה להטיב אך עדיין מדוע דווקא ברא את האדם ובכלל) אשמח למקורות אם יש.

תשובה:

אינני מבין את שאלתך, אכן מכח הטוב להיטיב, ולכן הוא ברא נשמות, וכדי שיהיו זכאים לקבל את שכרם וההטבה תהיה מושלמת, נתן אותם בגוף ויצר מציאות של בחירה בין טוב לרע, כך יזכו בטוב בזכות מעשיהם. אני מבין משאלתך שאתזאת ידעת, אז מה בעצם השאלה?