קניית מניות של חברה המוכרת בשר מתורבת טרף

שאלה:

שלום לרב,
אני קניתי מניה של חברה ישראלית ,
העוסקת בפיתוח טכנולוגיה לגידול בשר בתנאי מעבדה.
בהמשך היא מתכוונת לבנות מפעל ייצור ולמכור את בשר עצמו.
הרעיון הוא לקחת תא מבהמה ולהרבות אותו עד שתיווצר כמות מספקת
לחתיכת בשר, חתיכת בשר לאחר מכן מודפסת במדפסת תלת מימדית מהתאים האלו.
לאחרונה נודע לי שהם התחילו לפתח טכנולוגיה לגידולהדפסה בשר חזיר.
כמו כן חתמו על שיתוף פעולה אם טיב טעם.
האם מותר להמשיך להשקיע בחרה זאת?

תשובה:

אין איסור להחזיק במניה זו כיון שאין לך כל שליטה ויכולת השפעה במפעל, וזו אינה נחשבת בעלות שלך.

מקורות:

על מאכלות אסורות, ראה בהרחבה בשו”ת יביע אומר (ח”ח יו”ד סי’ יג) שכתב להתיר שותפות ברשת מלונות שיש להם מלונות רבים גם בחו”ל שיש שם מאכלות אסורות, מהטעם שאין כל אפשרות ליהודי לעסוק בזה בפועל. וראה עוד בשו”ת מנחת יצחק ח”ג סי’ א’ אות יא. וע”ע שו”ת משנה הלכות ח”ה סי’ קב. וראה עוד כאן.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. האם אין הבדל בין בתי מלון בהם העסק הוא הלינה והאוכל הינו דבר צדדי (הם לא ימכרו ארוחת בוקר לאדם שלא התאחסן אצלם) משא"כ במסעדות (או כפי השאלה בחברה שמוכרת בשר) ששם כל המסחר הינו מאכלות אסורות?

  2. זה לא הנושא, מסחר במאכלות אסורות אסור בין במלון בין במסעדה, כאן מדובר במניות בלבד, החזקת מניה אינה בעלות ושליטה בחברה ולכן זה לא נחשב שהוא סוחר במאכלות אסורות.

  3. מי אמר שבשר כזה אסור ???
    ,תא אחד זה לא משהו נרא לעין והלכתית הוא כלום…
    מה שמפתחים ממנו צריך לשאול את גדולי הדור מה הדין וכי אם יבראו בספר יצירה חמור הוא אסור באכילה?
    נידון מעניין