סליחות בכוונה או לומר הכל?

שאלה:

אני כל לילה הולך לסליחות ב00:30(כי ככה אני יכול לעזור לאישתי עם הילדים),אתמול הייתי בסליחות בפעם הראשונה,הבעיה שיש שם המון בחורים צעירים שלא מתייחסים ברצינות לסליחות(יש דיבורים וצחוקים במהלך הסליחות),בנוסף החזן קורא מהר את הסליחות ואני מנסה להספיק להיות איתו אבל זה גורם לזה שאני קורא מהר בלי שום כוונה, ובנוסף באות בחורות צעירות לעזרת נשים אז בסוף הסליחות הם מחכות בחוץ,ושאני יוצא מהבית כנסת אז לשבריר שנייה יוצא לי להסתכל עליהן ומיד אני מוריד את העיניים,אבל עדיין יש פה איזשהי הכשלה קטנה.רציתי להתייעץ מה לעשות? תודה

תשובה:

שלום וברכה

מנסיוני נראה לי שגם בבית כנסת כזה, זה מאוד תלוי היכן אתה עומד. ליד החזן, ליד ארון הקודש אני מניח שהאוירה הרבה יותר רצינית.

לגבי הקצב, אין חיוב לומר הכל, תאמר בנחת ובכוונה ותפסיק לאמירת י"ג מידות כל פעם שהציבור אומר, ואם תדלג איזה פיוט לא קרה כלום.

על הסליחות ודאי נאמר טוב מעט בכוונה מהרבה שלא בכוונה.

לגבי הבחורות, אם אתה משתדל לצאת וללכת זה בסדר, ואם תוכל להתעכב עוד שתי דקות, מה טוב.

שיתקבלו התפילות.

הצטרף לדיון

12 תגובות

  1. אז לשבת באיזור של החזן,לחכות 2-3 דקות בסוף הסליחות שכולם יצאו,ולגבי הקצב של הסליחות- לקרוא הכל לאט לבד ורק להגיד עם הקהל -י"ג מידות,את הקטעים בארמית,וקדיש?וכל השאר להשלים בבית?

  2. אז עשיתי היום כמו שרשמת לי, יצאתי אחרון מהבית כנסת אבל זה לא עזר ממש, הבחורות(לא צנועות) יושבות בכניסה לבית כנסת עם בחורים, הלכתי כל הדרך אל האוטו עם עיניים כלפי מטה, השאלה אם עדיף ככה כל יום או לעשות סליחות עם שידור מהטלפון?(שהבנתי שדרך הטלפון אפשר לענות י"ג מידות וקדיש).תודה.

  3. אתה אדם נשוי ולא הכי צעיר, לא נראה לי שאם תצא מבית הכנסת בלי להביט בהן בדוקא זו בעיה. תצא בלי להתעכב וזהו. אני מניח שאתה גם הולך ברחוב וכו'. צריך מאוד לשים לב בכל נושא הקדושה, להזהר באופן נורמלי כמה שניתם בהתנהגות נורמלית אבל לא להכנס לחרדות שאחרי זה עשויים להפוך לבלתי נשלטים.

  4. גרוע מאוד, צריך להזהר מאוד זו תופעה שמצויה אצל בעלי תשובה או נוער, עדיף להקל מאשר להכנס לדבר הזה, שטבעו להחמיר ולהפוך לחסר שליטה, עבודת ה' תמיד צריכה להיות ברוגע ובשמחה ללא חרדות.

  5. -אז בכללי איך עליי להתנהג שאני רואה נשים לא צנועות ברחוב או שמדברות עם אישתי או בכללי שנמצאות לידי?
    -לגבי נשים צנועות אין בעיה לדבר איתן?

  6. ההתנהגות צריכה להיות נורמלית, אי אפשר להסב פנים כשמדברים עם בן אדם, רק להזהר לא להביט ביופיה, ולא להסתכל מעבר למה שהנימוס מחייב, והכי חשוב שכל זה יהיה בלי לחץ וחרדה, משתדלים, ועל זה סומכים שבדליכא דרכא אחרינא – אין דרך אחרת, שיטת רשב"ם שמותר.