סליחות שנתקנו בלשון ארמית

שאלה:

בס"ד
כבוד הרב
כתוב בילקוט יוסף קצוש"ע אורח חיים סימן תקפא – מדיני הסליחות סעיף יד
הסליחות שנתקנו בלשון ארמית [תרגום], כגון "רחמנא", "מחי ומסי", "דעני לעניי ענינן", "מרנא דבשמיא", אין ליחיד לאומרם, מפני שאין מלאכי השרת מכירין בלשון ארמי, ורק אם יש מנין בבית הכנסת אומרים אותם, שהצבור אינו זקוק לעזרת מלאכי השרת, שהשכינה עמהם. עד כאן.
השאלה היא אם במקום שיש מניין. אבל אני רוצה לקרוא את הסליחות שבארמית בזמן שהציבור קוראים במקום אחר. האם מותר?
בכבוד רב
דוד

תשובה:

אם אתם אומרים יחד אלא שאתה לא בקצב של כולם – אפשר לומר, כך מבואר במשנה ברורה לגבי קדוש וברוך בפסוקי דזמרה וכך כתבו הפוסקים לענין תפילת יקום פורקן וכך זה גם כאן. אבל י"ג מידות יש לומר רק עם הציבור יחד.

שבת שלום.