כמה פעמים לומר אשמנו בסליחות?

שאלה:

שלום

בבתי כנסת שנוהגים עם פי מנהג ליטא אומרים "אשמנו" בסליחות רק פעם אחת, אף שבסדר הסליחות זה מופיע 3 פעמים.
האם כך נוהגים בכל המקומות?
והאם כשמדלגים על 2 הפעמים האחרונים של אשמנו, האם אומרים את מה שיש בין ה"אשמנו" הראשון לשני והשני לשלישי?
ומי שנוהג כמנהג החסידים, ואומר סליחות בבית כנסת ליטאי, איך עליו לנהוג?

תודה

תשובה:

מנהג זה התקבל בישיבות, ויסודו בהנהגתו של הגר"א מוילנא, אני מניח שיש מקומות שנוהגים לומר שלושתם, אדם שמתפלל במקום שאומרים פעם אחת, יכול לשנות בצינעה. כשמדלגים יש לדלג גם את הפיוט ביניהם שהוא מוסב ומשוייך לוידוי.

שנה טובה.