השתתפות בסליחות באמצעות שידור חי

שאלה:

האם מותר לשמוע סליחות במחשב בשידור חי ולענות כל מה שעונים ממש כמו סליחות במניין ? האם זה משנה אם יש הפרש של כמה שניות בין המציאות למחשב?

תשובה:

שלום רב,

על הקדיש אתה יכול לענות אמן, אבל לא ברור אם אתה חייב לענות אמן על שמיעה כזו. ראה כאן לגבי שמיעת ברכות באמצעות הטלפון או הרדיו, וכמו כן במקרה זה. אולם אמירת י"ג מדות המצריכה מנין, כמו שכתב בשו"ע סי’ תקסה סעי’ ה’ וראה שם במשנה ברורה שאין לאומרם ביחידות, אין זה נחשב למנין למרות שאתה שומע בשידור חי. אולם אתה יכול לומר דרך קריאה בעלמא עם טעמי המקרא.

הצטרף לדיון

7 תגובות

  1. מחילה מכבודכם אבל שמעתי מהראשל"צ הרב יצחק יוסף שמותר ועדיף אפילו כי ברוב עם הדרת מלך(יש אלפים שעונים דרך המחשב) ומותר להגיד יג מידות והוא פסק גם כי ניתן להצטרף למניין בתפילה דרך האינטרנט וזה נקרא תפילה בציבור

  2. ראיתי בשיעור שלו באינטרנט הוא גם ציין שדין זה הוא בחובת הציבור כמו קדיש וכו אבל קריאת מגילה וכדומה לא ניתן לצאת ידי חובה ובמקום אחר הוא אמר שבדיעבד לחייל וכדומה זה נחשב תפילה בציבור אבל הוא כמובן לא משלים מניין
    אבל הוא אמר שעדיף סליחות ברוב עם בשידור חי ותפילה הוא אמר שזה רק בדיעבד והוא כמובן לא התכוון שהוא יכול להשלים מניין. אשמח אם תבדקו את דבריי ואקבל תשובה , אולי לא הבנתי נכון את דבריו .תודה

  3. שלום וברכה,

    אם את שומעת סליחות בשידור חי את יכולה לומר סליחות כרגיל, כולל לענות לי"ג מדות כשאת שומעת אותם מן הצבור, וכן לענות אמן אחר הקדיש של שליח צבור (חזון עובדיה ימים נוראים עמוד כא).

    בברכה,

    הלל מאירס(תשובה מאתר הידברות )