חיוב נשים בסליחות / איפור בשבת

שאלה:

א. האם יש עניןחוב שנשים יגידו סליחות בבית
ב. ראיתי איפור שמשווק עם כשרות לשבת. זה שנים ידעתי שדעת הגר"ע יוסף היה להתיר בסוגים מסויימים ועפ"ז הקילו הספרדים. אמנם החידוש באיפור שראיתי גם הכשרים של רבנים אשכנזים [בנו של הגר"מ פיינשטיין. וכן רב ומו"ץ מבעלזא] האם באמת לאשכנזים יש מקום להקל?

תשובה:

שלום וברכה

1. נשים לא נהגו לומר סליחות, אבל אין בזה איסור [ככל פרטי דיני סליחות ביחיד, לגבי י"ג מידות והפיוטים שבארמית].

2. אינני יודע ממה מורכבים מיני האיפור הללו, ואינני יודע מדוע זהותו המגדרית של הרב המכשיר רלוונטית לעצם השאלה, ככל שהנושא הוא אובייקטיבי ואינו תלוי בחילוקי כללי הפסיקה שבין בני אשכנז לספרד, אני באופן אישי לא מבין על מה מתבסס ההכשר, כתבתי על כך כאן. אבל כאמור, לא ראיתי את המרכיבים באופן אישי.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אני רק אומר שבדבר שאינו נוגע לשוני בכללי הפסיקה, דעתו של הרב עובדיה לא אמורה רק לספרדים כמו שדעתם של החולקים אינה אמורה דוקא לאשכנזים, וכל אחד יעשה כהוראת רבו.