לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

סליחות או נץ – מה קודם?

שאלה:

מי שקם בבוקר ומגיע לבית הכנסת למשל ב5:40 בבוקר. ויש לו אפשרות להתפלל נץ עם הציבור ולומר אחרי זה סליחות [עם מנין] או להתחיל סליחות לפני שחרית כמו שנהוג אבל בגלל זה יתפלל כרגיל ולא נץ
מה עדיף?
השאלה כידוע מצויה מאד

תשובה:

לכאורה עדיף תפילה בנץ, ואחר כך יאמר סליחות. את הזמן של אשמורת הבוקר שזה הזמן המיועד לסליחות ביחוד בין כך הפסיד, ואת הענין להשכים כדי לומר סליחות, הוא הרי בין כך השכים, השאלה היא רק מה יקדים, והתפילה בנץ יותר לכתחילה ויותר משובחת, כך נראה לכאורה.

שנה טובה ומתוקה.