לומר סליחות פעמיים מאחר שהחזן היה מהיר

שאלה:

האים אפשר להגיד סליחות שתי פעמים ביום אחרי שבסליחות הראשונות החזן היה כל כך מהיר שדילגתי כמה וכמה דברים…..
תיזכו למיצוות

תשובה:

שלום רב,

בודאי שאתה יכול לומר שוב סליחות במתינות וכראוי. אולם את י"ג מדות אסור לומר ביחידות אלא אם כן אתה אומר את זה דרך קריאה. להבא לא חייבים לרדוף אחרי החזן, תאמר בקצב שלך ומה שתספיק זה בסדר, בסליחות בשונה מתפילה לא חייבים לגמור הכל.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לכבוד הרב שלום וברכה!
    הרבה פעמים אני מחכה לאדם שיכנס לרכבי בחנייה של הבניין. מאחר שהרחוב צר ואם אני לא רוצה לחסום את הכניסה והיציאה לחנייה, האם מותר לי בינתיים לחנות בחנייה של אחד התושבים או שזה גזל? יש לציין שאני ברכב ואם אראה שהבעלים בא לחנות אני אפנה לו מיד את המקום.