להשתמש בשעון שנמצא ולא באו בעליו לקחתו

שאלה:

לכבוד הרבנים קרוב משפחה הביא לי שעון אשר אמר לי שמצא אותו מזמן רב הכריז בזמנו והבעלים התקשרו ואמרו שיבואו ולא באו. האם מותר לי להשתמש ? והאם יש הבדל אם דיבר עם הבעלים פעם אחת או יותר (לא כל כך נעים לי לשאול אותו אם דיבר יותר מפעם כי כבר לקחתי ממנו את השעון ואמרתי לו שהוא עשה בסדר שהכריז כראוי ותודה שהביא לי)

תשובה:

שלום וברכה,

השעון שייך לבעליו ואסור לקחתו אלא צריך להשיבו. צריך להתקשר שוב לבעל השעון ולהודיע לו שיבוא לקחת את השעון ואם לא יבוא יניח את השעון יניח את השעון מחוץ לבית. אבל אסור לקחת את השעון.

בהצלחה.

מקורות:

אם יש סימן בשעון ודאי השעון שייך לבעליו ואסור לקחת, ואף לשום את דמיהם ולהשתמש אסור כיון שידועים בעליו. גם אם אין סימן לשעון כיון שהמוצא לא התכוון לזכות בשעון לעצמו אלא לשמור לבעליו וכיון שנעשה שומר לא יוכל לזכות בשעון לעצמו.