לגימת מים בעת תפילת שחרית עקב פה יבש

שאלה:

שלום רב,
אני סובל מפה יבש מאוד עקב כדורים רבים שאני לוקח שהם גורמים לפה יבש.
מדובר בכדורים קבועים שאני מוכרח לקחת קבוע לטיפול בבעיות בריאותיות.
אז אני סובל מאוד מפה יבש שמגיע לפעמים למצבים שאני לא יכול לדבר מרוב שהפה יבש ואני חייב כל הזמן להרטיב אותו במים או בסוכריה.
תפילת שחרית היא ארוכה יחסית למנחה וערבית ותוך דקות ספורות מתחילת התפילה הפה שלי נהיה יבש ביותר ואני לא יכול להמשיך להוציא את המילים מהפה. השאלה שלי, האם מותר ללגום מעט מים בכדי להרטיב את הפה בשביל שאוכל להמשיך להתפלל תפילת שחרית כראוי? מספיק לי 2 לגימות מים (פעמיים) בערך לכל מהלך תפילת שחרית בכדי להתפלל אותה כראוי. האם מותר לי לעשות זאת? תודה רבה מראש.

תשובה:

שלום וברכה

לכאורה במצב שאתה מתאר יש להקל לשתות בפסוקי דזמרה, ואחרי שמונה עשרה שוב לשתות. כמובן בשבת יש להמנע משתייה אחר שמונה עשרה של שחרית ללא קידוש, למעט תחושת חולי שאז יש להקל.

בריאות טובה.