גזירת כתפיות הגופיציצית

שאלה:

שלום, מותר לגזור את כתפיות הגופיציצית ולהשאיר רק רוחב קטן כדי שלא יבלוט מהחולצה?

תשובה:

רוחב טלית קטם לכתחילה הוא 58 ס"מ, תבדוק שכאשר אתה חותך זה לא יורד משיעור זה.

שבת שלום.

הצטרף לדיון

20 תגובות

  1. אמרתי למוכר שאני רוצה מידות לפי החזון איש,המוכר ענה לי באימייל שאם אקח מידה xl זה יהיה עליי כמו שמלה וכדאי שאתייעץ עם רב מה לעשות, (אני בחולצות לובש S)

  2. מידות של חזון איש זה 58 לכל צד. לא כדאי לקנות מדוייק כי זה יכול להתכווץ, מעבר לזה אינני יודע מה לומר. מלבד הקישור ששלחתי לך בענין זה שאם זה לא קריטי לך, זה בין כל לא לכתחילה…

  3. על מנת לבדוק עם גופיציצית כשרה צריך למדוד את רוחב הנקב במקום שהוא הכי רחב ואז למדוד את רוחב אחד הכתפיות במקום הכי צר, ולוודא שהרוחב של אחת הכתפיות גדול מרוחב הנקב?

  4. יש למדוד באותו מקום עצמו, כלומר שבמקום הנקב הרחב עדיין הכתפיות רחבות יותר. אבל לא כל אחת בפני עצמה אלא שתיהן יחד. ויש אומרים שהואיל והנקב לא מצטרף כלל, צריך שבשתי הכתפיות יחד יהיה שיעור ציצית.