ברכות

שאלה:

לאחרונה אני מנסה קצת לצאת מה״מלומדה״…
מה בעצם הכוונה הפשוטה של של ברכת שהכל נהיה בדברו מההתחלה עד הסוף? והאם יש חיוב הלכתי להבין את מה שאני אומר?

תשובה:

בוא נעשה תרגיל, כי הרי אתה למדן ותלמיד חכם וזה ניכר בשאלות, תכתוב אתה את הפירוש לפי איך שאתה מרגיש ומבין, ואם יהיה חסר משהו אסייע בלי נדר. הרימדובר בברכה קלה ומובנת.

בהצלחה רבה

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. אני בסה״כ יהודי שמנסה לגדול…
    (בעיקר ה״ברוך אתה״ מאתגר אותי)
    ברוך אתה – אני מברך אותך (?)
    ה׳ אלוקנו – ה׳ האלוקים שלנו (לא ממש מבין את הבטוים העמוקים האלה, אני רק יודע שמדובר על ה׳ יתברך, ושה׳ זה רחמים ואלוקים זה דין)
    מלך העולם – כפשוטו
    שהכל נהיה בדברו – כפשוטו, על שיצרת את הכל.

  2. ברוך אתה יש בו שני פירושים, או שה' הוא מקור הברכות שזה הפירוש הפשוט, או שאנחנו מתפללים שהשפעתו תהיה מבורכת כלומר תגדל.