יחס לבעל לא מאוזן בנושא נקיון

שאלה:

שלום
בעלי מקפיד מאד בנושא נקיון . לדעתי באופן מוגזם
האם אני צריכה לכבדו בענינים אלו?
דוגמא -אכלנו פיצה בגן ציבורי
הוא מיוזמתו נתן לילד הקטן חתיכות לפה כדי שלא יחזיק חתיכה גדולה ותיפול על הרחוב שלטענתו מזוהם.
אני אמרתי לו שאם יפול לא קרה כלום -ונתתי לילד למרות מחאת בעלי, חתיכת פיצה ליד שיאכל.
לבסוף אמנם נפלה הפיצה ובעלי שכעס על שפעלתי בניגדו לדעתו ביקש ליזרוק את הפיצה שנפלה על הרצפה לפח .
וכעס שהמשכתי לתת לו עוד חתיכה או אז טען שאיני מכבדת אותו.
עניתי לו ששמעתי שבעל לא מאוזן אין האשה מחויבת לשמוע בקולו
האמת שאיני זוכרת היכן שמעתי זאת אבל הוא טוען שאין לזה שום מקור
וכל זמן שהדרישה שלו היא לא ממני אישית לגבי עצמי אלא רק מעצמו ומילדינו וממני במה שנוגע אליו,אני צריכה לשמוע בקולו
האם זה נכון?
בברכה

תשובה:

שלום וברכה

בעיני הצדק במקרה זה עם בעלך. אינני נכנס לשאלה של לשמוע בקולו שזה לא כל כך שפה בעיני בין בני זוג, כולם מקשיבים מאוד לכולם, וכולם מנסים לשמח את כולם ולהתחשב אחד בדעתו של השני! אבל ספציפית לגבי הפיצה, לא הייתי נותן לילד לאכול פיצה שנפלה על מדרכה מזוהמת או על דשא מזוהם.

בכל מקרה לומר לבעל שהוא לא מאוזן ולכן לא צריך להתחשב בדעתו, זה מאוד פוגע, ולא נעים, ולעולם אין לדבר כך ען בן זוג.

עצה טובה שיש לי במקרים כאלו, בעלך הרי יוד כמה שקשה לך עם ההקפדות שלו, ואת גם מדברת עימו על זה ואומרת לו שלדעתך הוא לא מאוזן. ואם הוא יראה שאתה עושה מאמץ ובאה לקראתו הוא יהיה מאושר, ואם בעלך ירגיש שאת כה חפצה בטובתו ועושה דברים שקשים לך בשבילו, אז כמים פנים לפנים כן לב האשם לאדם הוא גם יחפש וירצה יותר בטובתך. והקשר ביניכם יתחזק הרבה יותר ולשניכם ולזוגיות שלכם יהיה הרבה יותר טוב.

שבת שלום וחיים טובים ומאושרים.