מילת יצחק

שאלה:

בן כמה היה יצחק שנימול כי שרו של ישמעאל דורש את הארץ כי נימול בן 13 שנה

תשובה:

לא הבנתי, הרי מפורש בפסוק שהיה בן שמונת ימים.

 בראשית פרק כא

(ד) וימל אברהם את יצחק בנו בן שמנת ימים כאשר צוה אתו אלהים:

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. א. מה המרור ששרו של ישמעאל דורש את הארץ בגלל מילתו בן 13.
    ב. מה קשר לדרישת הארץ למילה בן 13.
    ג. נו שידרוש אבל לא יקבל. השם אמר לאברהם לזרעך אתן את הארץ הזאת. ואם תשאל ליצחק או לישמעאל, כי ביצחק יקרא לך זרע, ביצחק ולא כל יצחק. ואם תשאל לעשו או ליעקב, כח לא אעזבך עד אשר עשיתי את אשר דיברתי לך, בשבילך. מה שאמרתי לאברהם עליך אמרתי.