לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

חרקים בדירה שכורה

שאלה:

שלום
חתמנו חוזה לשכירות דירה בבנין בקומה שלישית. אפילו שילמנו כבר על חצי חודש. לפני הכניסה בפועל לדירה הזמנו מדביר. כאשר המדביר הגיע הוא אמר שהוא מכיר את השכנה שגרה דלת מול הבית ששכרנו, אשה מבוגרת שהולכת עם עגלה ומביאה הרבה זבל מהרחוב. כל הבית שלה שורץ ג'וקים, והשכנים מתחתיה, מעליה ואלה שגרו בדירה לפנינו סובלים מזה. אפילו מהעיריה הזמינו אותו להדביר אצלה, וזה לא עוזר. הוא אומר שההדברה לא תעזור כי זה פשוט להלחם מול יצרן.. ובאמת באותה הזדמנות ראיתי ביחד עם המדביר את הקומה שלנו בחדר המדרגות שורצת בג'וקים על הרצפה, הקירות והתקרה. האם מותר לנו לבטל את החוזה מבלי לשלם קנסות? האם אנחנו זכאים אף לדרוש את התשלום שכבר שילמנו על הדירה?

תשובה:

שלום וברכה,

אם העובדות נכונות שיש חרקים בבניין, הרי זה מום במקח והמקח טעות, והשוכר יכול לבטל את המקח ולדרוש החזר תשלום.

בהצלחה.

מקורות:

בכל מקח אם נמצא מום בשעת הקניין ודרך בני המדינה להקפיד ולבטל את המקח בגינו, הרי המקח בטל כמבואר בשו"ע סימן רלב. ולכן חרקים שהיו בדירה בשעת השכירות, ולא ניתן להדביר ולהיפטר מהנגע הרי זה מום שדרך בני אדם להקפיד ומוטל על המשכיר להודיע לשוכר לפני כריתת החוזה, ואם לא הודיע יכול השוכר לבטל את המקח.