המשכיר פועל "לזמן ארוך" – לכמה זמן הכוונה

שאלה:

שלום,
ראובן אמר לשמעון שמשכיר אותו "לזמן ארוך" אך כעבור חודשיים (שעבורם הוא אכן שילם לשמעון), ראובן הפסיק לתת לשמעון עבודה ואפילו לא עונה לטלפון וככה עבר חודש שלישי.
האם זה נחשב לסיום יחסי עבודה ביניהם וראובן לא חייב לשלם לשמעון עבור חודש שלישי אפילו תשלום של פועל בטל או שהיות ובשעת הסכם עבודה (בעל פה) הוא אמר שמשכיר את שמעון "לזמן ארוך", שמעון זקוק לתשלום (עבור חודש שלישי) בתורת פועל בטל?
תודה רבה!

תשובה:

שלום וברכה,

אסור למעביד לבטל פועל באמצע בעבודה. אם שכר עובד ולא קבע זמן וקבע זמן ארוך קשה לחייב את המעביד כיון שזמן ארוך יכול להתקבל כחודשיים. ובעיקרון היה המעביד צריך להודיע על הפסקת עבודה, אבל אם לא הודיע יכול לומר ששכר רק לזמן מוגבל והגיע הזמן.

בהצלחה.