טעות של קופאית

שאלה:

היי, אני עובדת בפיציריה. אני עובדת חדשה, ובמהלך העבודה קורים מדי פעם טעויות בחיוב מול אנשים בשגגה לגמרי! רציתי לדעת האם עליי לשלם את הטעות שאני עושה בשגגה כקופאית. נגיד אם חייבתי על ארוחה, ואדם ביקש קולה גם, אך יצא שלא חייבתי אותו על הקולה.. מה הדין?

תשובה:

שלום וברכה,

קופאי שטעה ולא חייב לקוח על מוצר שלקח, חייב הקופאי על הטעות. קופאי שרוצה להיפטר מטעויות קטנות צריך להתנות זאת עם המעביד.

בהצלחה.

מקורות:

בפת"ש סימן שלא הביא תשובת חוות יאיר שכתב שמנהג לפטור את העובד על נזיקין אינו מחייב את המעביד כיון שאין הולכים בממון אחר הרוב. ורק אם רובא דרובא לא גובים יש להקל בדבר.

קופאי שלא גבה עבור הזיק בעבודתו את המעסיק, אין מנהג ברור לפטור את הקופאי וכדי שהמנהג ייקבע שצריך שהמנהג יתפשט אצל רובא דרובא. וכדי להיפטר מטעויות יש לבקש מהמעסיק מחילה מראש.