שימוש בחלק של בנייה של שכן שהרחיב

שאלה:

ביצעתי תוספת בנייה בדירתי שהיא בקומה שנייה , חדרים ומרפסות שזה עמודים וריצפה ותיקרה. ורק אני שילמתי לכל ההוצאות הבנייה ,

השאלה היא:
1. מתי השכנים השכן מלמטה ושכן ממעלה צריכים להשתף בהוצאות הבנייה ?
2. והאם מותר להם להשתמש בעמודים לתליית מזגנים או הצינורות של המזגנים,

3. והאם אם השתמשו בתליית צנורות על העמודים האם הם מחייבים לשלם את חלקם?

תודה רבה ולהשמע

תשובה:

שלום וברכה,

שכנים שגילו דעתם שמעוניינים בהרחבה שלך חייבים להשתתף בהוצאות הבנייה שלך. בתשובה אחרת באתר הבאנו שאחד שהרחיב והשכן מוכר את הדירה ולא מעוניין בהרחבה, ופירסם במכירה שיש אפשרות הרחבה מידית, גילה בדעתו שנוח לו בהרחבה של השכן וחייב לשלם מיד עבור ההרחבה.

על השכנים לשלם שליש מהיסודות והעמודים, והשכן העליון צריך לשלם חצי מיציקת התקרה שמשמש אותו לרצפה. והשכן התחתון צריך לשלם חצי מיציקת הרצפה שלך שמשמש אותו לתקרה עבורו.

כל עוד השכנים לא גילו דעתם שרוצים להרחיב ואין להם צורך בהוצאות של השכן שהרחיב אינם חייבים להשתתף בהוצאות. ואסור לו להשתמש בהרחבה ולא בעמודים ולא לתלות מזגנים וצינורות, אבל אם ההרחבה גרמה להם שאין אפשרות לתלות על הקיר החיצוני, ומצידם אין הבדל אם תולים על הקיר הבניין או על הקיר של ההרחבה יכולים לתלות גם על ההרחבה גם אם לא השתתפו בהרחבה.

בהצלחה.