הוספה בתפילת ציבור

שאלה:

האם בחזרת הש"צ ניתן להוסיף בקשות
א. ששייכות לציבור כגון בתפילה בכולל להזכיר את ראש הכולל שצריך רפואה
ב. לצורך אחר כגון שמסתפק אם עשרה עונים שכתב המשנב להתנות שיהיה נדבה ולכן להוסיף איזה בקשה וענין.
תודה

תשובה:

שלום וברכה

לכאורה אין להוסיף מה שאינו מסדר התפילה או חובת הציבור, שהרי הוא שליח ציבור ולא מתפלל תפילה פרטית. כאשר הוא מסופק אם יש עשרה עונים עצם הספק שמא הוא חייב זה חידוש, ולא צריך לחדש עוד דבר.