פסיק רישיה בהשרת שערות

שאלה:

על מה סומכות כל הנשים והבנות שיש להם שיער ארוך ומשתמשים ב'קוקו', על מנת לקבץ את שערותיהן, הרי בהוצאת הקוקו מהשערות יש פסיק רישיה שהשערות יתלשו, וכגון כאשר קמות הנשים והבנות בשבת בבוקר, השיער שלהן פזור מחמת השינה בלילה, ורוצות להפריד את הקוקו מהשערות על מנת לקבץ יפה את השערות בחזרה בעזרת הקוקו, אך פעולה זו היא תוצאה הכרחית שעשויה לבוא שהשערות יתלשו. [וכך נאמר לי שיש פ"ר לאחר בירור שעשיתי…]

כמו כן יש לדון מותר לחבר את הכיפה לשערות בעזרת סיכה בשבת, כפי שמצוי היום תופעה זו בעיקר אצל בחורי ישיבות שמחברים סיכה לכיפה.
אכן לאחר בדיקה ובירור, גליתי שיש בזה משום פסיק רישיה שיתשלו השערות, ואין כאן סברא הגיונית אלא זו ודאות מוחלטת ומציאות שהשערות נתלשים בכה"ג, הן בהידוק הסיכה לשערות, והן בהורדת הסיכה מהשערות, וכגון שהולך לישון וחפץ לישון ללא כיפה כיון שהיא מפריעה לו.
יישר כח

תשובה:

שלום וברכה

ברור שאין לעשות שום פעולה שפסיק רישא שתשיר שערות. יש לטפל בקוקו או בסיכה בזהירות רבה באופן שלא יהיה כזה פסיק רישא.