מצא כסף מפוזר

שאלה:

אדם מצא 750 שח בחדר המדרגות, זה היה מפוזר ולא בתוך שקית מה הדין?

תשובה:

שלום וברכה,

אדם שמצא כסף מפוזר בחדר מדרגות יכול לקחת לעצמו, כדין מוצא מעות מפוזרות ברשות הרבים, כיון שיש אנשים שמסתובבים בחדר מדרגות [יותר משלושה אנשים].

בהצלחה.

מקורות:

מצא מעות מפוזרות הרי אלו שלו. וכשמוצא במקום שיש עוברים ושבים המאבד מתייאש מיד. ובפונדק מצאנו שאם יש שלושה אנשים מתייאש המאבד, וכ"ש בחדר מדרגות שעוברים שם אנשים שהמאבד מתייאש מיד.

הצטרף לדיון

תגובה 1