נעילת ארון הקודש – הכנה משבת לחול?

שאלה:

האם מותר לגבאי לפני צאת שבת לנעול את דלת ההיכל או עדיף לחכות למוצ"ש

תשובה:

שלום וברכה

כיון שזה סדר רגיל ונורמלי שכשסוגרים גם נועלים, זה לא נחשב כהכנה ליום חול, למרות שהמטרה המקורית היא מניעת גניבה שלא כל כך חוששים שתתרחש לפני תום השבת כי מן הסתם יש אנשים בבית הכנסת. כך הורה הגרש"ז אויערבך לגבי החזרת מחזורי תפילה ביום השני של ראש השנה לאחר מוסף הביתה, שגם אם לא צריך להם יותר בחג זה, והמטרה לשומרם לשנה הבאה, כיון שלא מדובר בפעולת הכנה בעלת משמעות אלא בסדר הרגיל שאדם חוזר מהתפילה לוקח איתו את סידורו הביתה – זה לא נחשב כהכנה.