ריבית בהשאלה

שאלה:

שלום וברכה
השאלתי מחבר כובע מצחייה לשימוש בטיול מטעם הישיבה ופשעתי בכובע שנאבד באשמתי.
כעת ברצוני לשלם לחבר ההוא עשרה שקלים (כנראה שהכובע שווה פחות מכך) במקום החזרת הכובע. לא סיכמנו מה נעשה אם הוא יאבד.
השאלה היא האם שייך לומר שעל הצד שהכובע שווה פחות מ10 שח יש כאן ריבית ואם כן מה עלינו לעשות?
תודה

תשובה:

שלום וברכה,

איסור ריבית נאמר בהלוואה וחכמים גזרו גם בהלוואה דרך מקח. אבל בתשלומי נזקין או גזלה אין איסור ריבית, ולכן מזיק או גזלן שמשלם אין עליו איסור לשלם עם תוספת.

בהצלחה.