נדרתי לשמור שבת

שאלה:

שלום כבוד הרב
רוצה לציין שעברתי קושי ממש גדול בחודשיים האחרונים אמא שלי נפלה ושברה את הירך ואת הכתף ולאחר בדיקות העבירו אותה לטיפול נמרץ ואמרו לנו שחייב ניתוח מעקפים אמא שלי היא הכל בחיי ברוך ה היא משתקמת אבל אני נדרתי נדר על צניעות שאכן אני לובשת חצאיות ושמלות צנועות על החלק הזה אני מנסה לעמוד יפה לאורך הדרך אבל נדרתי עוד נדר והוא על שבת אני יודעת שיהודי ספרד לא מתירים נדר כזה כי הרי הוא חובה אבל אני סובלת מכאבים בשבת בבוקר ואני חייבת לעשן קנאביס כדי להעביר את השבת כאדם בריא ומתפקד מה ניתן לעשות ?22

תשובה:

אשרייך ואשרי חלקך שאת זוכה להתמסר כך לשבת! בודאי אסור באיסור חמור לעשן בשבת גם כשהמטרה הפגת כאב, זה לא קשור לנדר האישי שלך זה קשור להיותך יהודיה! העם היהודי במשך דורות מסר נפש כפשוטו על שמירת השבת, בכל המצבים הכי קשים, בודאי שווה לכאוב קצת כדי לשומרה. זו אחת המצוות הכי יקרות וחשובות שיש לנו. זכות שמירת השבת תעמוד לך להחלמה מהירה ולחיים שמחים ומאושרים וטובים בכל התחומים! תתייעצי עם רופא דתי על שיכוך כאב באופנים המותרים בשבת.

בהצלחה רבה מאוד.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. אני מתפלל על האמא היקרה לבריאות ושמחה, כל הכבוד על החיזוק וזה גם כיבוד אם גדול מאד שהרי ככל שהקושי שלך להתחזק גדול כך גודל המצווה ומצוות כיבוד הורים היא מהחשובות ביותר.

  2. אם אפשר לכתוב כאן את שם האמא ושם אמא שלה שנוכל להתפלל עליה גם.

    כל הכבוד שקבלתם עליכם מצוות לרפואת אמכם, זה כיבוד אם הכי חזק שיש בעולם,

    אני בטוח ממש שבזכות הקבלות האלו, האמא תבריא לגמרי וגם אתם תצליחו בכל מעשה ידיכם, ותנחלו גם עולם הזה וגם עולם הבא,

    אבל אנא!

    למענכם ולמעננו ולמען כל כלל ישראל!

    כלל ישראל צריך הרבה זכויות,

    יש בכחכם להוסיף זכויות ולהסיר מאיתנו כל פגע רע ומחלות וכל דברים רעים על ידי התחזקותכם במצוות,

    חזקו ואמצו כי השם עמכם,

    אל תתרפו במצוות שבת הקדושה, מי ששומר את השבת, השבת שומרת עליו, וכולם הרי יודעים היטב כמה כל אחד חייב שמירה היום,
    עלו והצליחו,
    תתקרבו לאבינו שבשמיים, ובזכות נשים צדקניות ניגאל בעזרת השם מהגלות המר, ונזכה לגאולה שלימה, אמן.

  3. דברים נפלאים של משה ,יישר כח ! אבקש מהרבנים אולי כדאי שמי ששלח שאלה יקבל מייל ברגע שמגיבים על שאלתו הגולשים וכך יוכל להוסיף מידע שיוכל לעזור לו או למשל כבקשתו של משה שיתכן וכלל לא תראה ולא תפרסם שם אמא שלה. יישר כח !!!!!!