סידור תפילה – ניסוחים, דגשים בטקסט והדגשות

שאלה:

שלום כבוד הרב,

משהו שקפץ לעיני לפני זמן מה ועורר את סקרנותי:

מדוע יש חלקים בסידור שכתובים בכתב/ גופן מודגש ואחרים בכתב/ גופן דק?

לדוגמה (סידור 'כלילת יופי' אשכנז):
'אשרי יושבי ביתך' כתוב במודגש, לעומת זאת 'הללויה, הללי נפשי את יקוק' (שמופיע לאחר 'אשרי יושבי.. ').

ההשערות שלי הן: או שההבדל הוא עקב חשיבות הקטע או עקב התקנת הקטע בתקופות קדומות / מאוחרות יותר על ציר הזמן.

תודה

תשובה:

לא נעים לי לאכזב אותך, אבל זה פשוט החלטה של מעצב גרפי… סיכוי טוב שבסידור אחר לא תמצא את זה…

זה נכון שלפעמים יש קטעים שמובאים באופן מוקטן ולא מודגש בגלל שלא אומרים אותם בדרך כלל, או שהם שייכים רק למועדים, זה בעיקר מצוי במחזורי תפילה של ראש השנה ויום הכיפורים שיש הרבה פיוטים שנהגו לדלג, אבל אף פעם אל תחליט כך לפי העיצוב, כי זה ממש ענין של עיצוב ולא משהו מחייב בהכרח…