האם אני חייבת כסף?

שאלה:

שלום הרב,
לפני כמה שנים הייתי עם חברה שלי בקעמפ שכולל לינה, והייתה תופעה של גניבת כסף מהרבה בנות (כמעט מכולם נגנב כסף)
היה פעם אחת שרבתי עם חברה שלי וכתוצאה מהריב הזזתי קצת את הוילון איפה שהיא שמה את התיק כדי שמי שלוקח את הכספים יראה את זה:(
בפועל לא לקחו ממנה את הכסף באותו יום אבל אחרי כמה ימים כן גנבו גם ממנה…

כמה דגשים חשובים :

א. אני לא יודעת בכלל אם מי שגנב את הכסף היה בחדר בזמן שהתיק היה מגולה וראה את המיקום שלו, סביר להניח שכשהיא שמה לב שרואים את התיק הסתירה אותו / החליפה את המיקום

ב. יכול להיות שהיא שמרה את התיק ביום גניבת הכסף בכלל במקום אחר, עד כמה שידוע לי לא היה לה מקום קבוע לתיק

ג. מציינת שגנבו כסף להרבה מהבנות ויתכן שבכלל אין קשר לזה שהתיק היה מגולה אן לא (לי אישית נגנב הכסף למרות שהארנק היה מוחבא)

האם אני צריכה לשלם לה כסף ?

תשובה:

שלום וברכה,

לא ניתן לקבוע שהגניבה הגיעה מחמתך, ויותר נראה שזה לא קשור אלייך ואין כאן אפילו גרמא ולכן אין עלייך חובת תשלומים כלל.

בהצלחה.