אמירת קדיש יתום

שאלה:

שלום כבוד הרב,
שתי שאלות בעניין אמירת קדיש:
1. אמי ואחיה אישרו לי לומר קדיש על סבי וסבתי, סבי נפטר לפני 18 ימים (נאמר עליו קדיש רק בעת קבורתו) וסבתי נפטרה ב2013 וגם כאן, הקדיש נאמר רק בעת קבורתה (אך לאחרונה אני אומר פרקי תהילים ומקדיש מצוות לעילוי נשמותיהם).
האם יועיל להתחיל לומר עליהם קדיש?
1.2 האם ניתן לומר קדיש על סבתי שנפטרה לפני מס' שנים בכל עת או רק ביום השנה?
2. כיצד מזכירים את שם הנפטר בקדיש, הרי אין נוסח בקדיש תוספת פלוני/ת בן/ת אלמוני/ת?
2.1 סוג הקדיש בהזכרת נפטר הוא "קדיש יתום"?

תודה

תשובה:

שלום וברכה

בלי ספק יועיל מאוד לסבך שתגיד עליו קדיש, בשנה זו הוא נזקק לכך מאוד. לא צריך לומר שום הקדשה, עצם זה שנכדו אומר למענו קדיש יתום זה מועיל לו מאוד, זה יועיל גם לסבתך, אבל הסבא זקוק לכך כרגע עוד יותר.

כמובן אמירת קדיש אפשרית רק בתפילה במנין בפני עוד תשעה גברים, אין לומר קדיש בתפילת יחיד!

בהצלחה רבה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה על התשובה הרב,

    האם ניתן לכלול בקדיש אחד גם את סבי וגם את סבתי או קדיש אחד יעודי לאדם?

    אינני יכול להתפלל מעשית במניין 3 תפילות יומיות, האם יועיל לסבי ולסבתי שאומר קדיש עליהם פעם – יותר בשבוע?

    תודה