לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

ברכת כהנים בחו"ל לבני ארץ ישראל

שאלה:

שאלה נוספת בקשר למאמר שכתבתם אודות ברכת כהנים בחו"ל. מה הדין בבני א"י שנופשים בחו"ל במקום שאין ישוב יהודי כלל. האם יכולים לשיא כפים שם כמנהגם בא"י, או שמדלגים כמנהג חו"ל למרות שאין שם קהילה יהודית?

תשובה:

שלום וברכה

לכאורה במקום שאין ישוב יהודי כלל אז אין מנהג המקום, ואפשר לשאת כפיים ללא חשש. בס' ארחות רבינו הביא שבעל הקהילות יעקב צידד שאפילו אם יש קהילה יהודית אבל עושים מנין נפרד לבני ארץ ישראל יוכלו לשאת כפיהם, אבל בזה ברור שהמנהג לא כך, וכשנסע הגראי"ל שטיינמן לחו"ל הצטער מאוד שמפסיד ברכת כהנים, עד שסיפרו לו שאצל הספרדים הדבר נעשה ונחה דעתו, אבל לא חשב לרגע לעשות מנין לעצמו עם בני לוויתו ולברך.