לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

רכישת מחשב חדש בהטבה של ארגון המורים

שאלה:

בתקופת הקורונה הציעו לכל המורים בישראל המשתייכים לארגון המורים (ומשלמים דרך משכורתם דמי מועדון בכל חודש) לרכוש מחשב נייד איכותי במחיר מגוחך (כשליש מחיר), כדי שיוכלו לעבוד מהבית בתקופת הקורונה.
כבר באותו יום שיצא המבצע "נחטפו" כ-1000 מחשבים והמלאי אזל.
אחותי רכשה מחשב (בידיעה שהיא לא צריכה אותו כיוון שיש לה מחשב נייד) ואני שילמתי לה את הסכום המגוחך וקיבלתי את המחשב החדש, בו אני משתמש בתקופה אחרונה.
האם יש בכך שרך של גזל? אם כן האם ניתן בבקשה לבאר ולפרט מדוע? האין זו זכותה לרכוש ולמכור? והרי היא משלמת לא מעט על חברות מועדון ואף פעם כמעט לא משתמשת בהנחות או בהטבות.
אם זה אכן גזל, מה ניתן לעשות כעת.

תשובה:

שלום וברכה,

לא ניתן לאסור לרכוש ממורים את הזכות של רכישת המחשב. א: אם המורה רכשה עבורה מותר לה למכור לאחרים. ב: יש זכות למורה להעביר או למכור את זכותה לאחרים, אא"כ התנו שלא להעביר. ג: לא גרע מפירצה בחוק שסובר הריב"ש שאין איסור לנצל פירצה בחוק.

על כן יש להקל בדבר.

בהצלחה.

מקורות:

הצטרף לדיון

תגובה 1