אבטלה ועבודה לא מסודרת במזומן

שאלה:

שלום,
אני מקבלת דמי אבטלה.
השאלה שלי אם מותר לי ללכת לעבוד בעבודה לא קבועה, כמו יום/יומיים בשבוע או פעם בחודש וכדו' (נתון לבחירתי – אני יכולה גם לא להגיע בכלל או להגיע כל הזמן), התשלום במזומן. האם יש הבדל אם זה עבודה קבועה או לא? ומה לגבי עבודה כמו ביביסיטר או שאר הסכם אחר שאני יכולה להרוויח ממנו מזומן?

תודה.

תשובה:

שלום וברכה,

אסור לעבוד ולהצהיר על אבטלה כדי לקבל אבטלה ויש בדבר משום איסור גזל, ואין הבדל אם מקבל שכר במזומן או לא. אם העבודה לא קבועה כלל אלא עבודות מזדמנות ואין זה עבודה מסודרת יש להקל שאין צורך להצהיר, כיון שהוא עדיין מובטל אלא שקיבל עבודה פה ושם ולא עבודה שיוכל לחיות ממנה.

בהצלחה.