סגולה מהחיד"א לומר פסוקי תהילים לפי אותיות השם

שאלה:

רציתי לשאול לגבי הסגולה של החיד'א
האם זה אפשרי לקרוא רק את האותיות של שמי או גם חייבים להגיד את האותיות של שם האמא? פשוט זה מאוד ארוך אבל אני מאוד רוצה ברכה במציאת זיווג הגון ופרנסה בשפע והבנתי שיש עניין להגיד 40 יום אך אם מדובר גם בשם שלי וגם בשמה של אימי אני חושש שלא העמוד בזה ..

לתשובתך אודה

תשובה:

אינני חושב שיש צורך בשם האמא, החיד"א כתב בהקדמה לספרו: "היא סגולה נפלאה עד מאוד להנצל מכל צרה וצוקה. וכל האומר בכל יום אותיות של שמו, יועיל לו להצלחה ולשמירה, וינצל מכל צער ונזק באותו היום, ובפרט להולכי דרכים ועוברי ימים ונהרות". תהילים החיד"א זה בעצם איסוף של כל הפסוקים שבהם מתחיל שמך. למשל אם שמך יוסף, יש לומר את כל הפסוקים המתחילים באות י'.

שיתקבלו התפילות.