רישום שכר שבת באופן שונה יעזור?

שאלה:

בחור מקבל מילגה חודשית עבור לימוד של 50 שעות בחודש עם אדם מבוגר. עיתוי הלימוד לא משנה כלל. הוא מחוייב להעביר דו"ח מפורט של שעות. יוצא לעיתים שלומדים גם בשבת (ואין איזו הכנה לצורך זה לקראת הלימוד).
מה עדיף שיעשה – האם לסמוך על כך שזה דבר מצווה (ואיננו אמיד)? או שיכול לשנות בדו"ח ולהוסיף את השעות ביום אחר. כי מבחינתם לא משנה כלל.

תשובה:

שינוי הכתיבה בדו"ח אינו הנושא, כי גם אם יכתוב אחרת, בסופו של דבר הוא יודע שעבד בשבת… אבל לפי דעתי, כיון שהעבודה אינה לפי שעות, אלא קבועה כשכר חודשי, אלא שיש התחייבות למספר שעות, זה עדיין נחשב הבלעה ומותר לקחת שכר על כך. ובצירוף שמדובר בדבר מצוה, אין לחשוש.

שבת שלום ובהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. נכון. הכיתוב אינו רלוונטי. העובדות הן הרלוונטיות. הכי טוב שתדבר איתם על הבעיה ותבקש מהם לכתוב שעות גלובלי ולא פרטני לפי ימים לפחות לפי שבועות, אבל זה לא מעכב.