חילול שבת בשוגג

שאלה:

אני קמה כל יום בעלות השחר מזה מס חודשים והשבת כיוונתי את הפלאפון שלי על שעון מעורר וכשהוא צלצל לא קלטתי ששבת התעוררתי בבהלה וחשבתי שזה 4 וחצי אחר הצהריים ביום שישי, ולא הספקתי לבשל , זה מה שהיה לי בראש ואז עצרתי את הצלצול והסתכלתי בחלון ורק אז הבנתי שאמצע הלילה וחשוך והבנתי ששבת , מאד הצטערתי וזה גרם לי לעגמת נפש מאד גדולה, אני גם מפחדת שזה אולי סימן משמים שלא רוצים את תפילתי שבגלל זה נגרם לי חילול שבת במקום להוסיף רק גרעתי,
אני מבקשת לדעת מה עלי לעשות במקרה כזה והאם נכון החשש שלי?
תודה רבה , ותזכו למצוות

תשובה:

שלום וברכה

דבר כזה יכול תמיד לקרות, וכל מסקנה נמהרת לגבי שבשמים כביכול לא רוצים במעשינו, זה הרי ממש עצת היצר הרע כדי להחליש אותנו… המסקנה היא רק שכיון שזה עלול לקרות, חובה לשים בשבת את הטלפון רחוק ולאליד המיטה, כדי שעד שנגיע אליו כבר נזכר לגמרי שהיום שבת ולא ניגע בו, זה הכל, לכן מצטערים על החטא שנגרם בשוגג, אבל מי דממשיכים הלאה בהחלטה הטובה הזו, ובשמחה רבה על הזכות שיש לך כל יום לעורר את השחר בצורה נפלאה כל כך.

יום נעים ומוצלח מאוד! בורא עולם שמח בך ובתפילותייך תמיד.