מקפיאים כשרים לשבת

שאלה:

האם ידוע לרבנים החשובים היכן ניתן להשיג מידע על מקררים כשרים לשבת שמשווקים בנ.י.

תשובה:

שלום וברכה

יש שני גופים שעוסקים בכך: המכון הטכנולוגי להלכה של הרב הלפרין ומשמרת השבת, כאשר יש ביניהם מחלוקות שונות בדבר אלו התקני שבת יש לעשות, וכל אחד יקח כפי הוראת רבותיו. בכל מקרה תוכל למצוא אותם באתר האינטרנט שלהם. [הם מביאים שם רשימה מסודרת של כל דגמי המקררים שמותרים לפי הבדיקות שהם ערכו, עם כותבים שם כך: פיקודי השבת למהדרין של המכון פותרים לחלוטין את כל הבעיות ההלכתיות הקיימות במקררים, החל מן ההשפעות הקיימות במצב חול רגיל על המדחס, ההפשרה, הנורה והמאורר, וכלה בכל שאר הבעיות המתחדשות חדשים לבקרים. עם המעבר למצב שבת מבוטלות כל ההשפעות של פתיחת הדלת וסגירתה על מערכות המקרר, וניתנת מענה מושלם גם לכל הפונקציות והאלמנטים הדיגיטליים השונים. הפיקודים המהודרים, שנבנים לפי הנחיות המכון, מתוכננים לכתחילה ע"י היצרנים בצורה מובנית בתוך המקרר, ללא כל תוספת תשלום, ומאפשרים את פתיחת וסגירת המקרר בלי הגבלות ללא כל חשש.]

במקפיא ניתן למצוא הכי מהודר, שאין לו בכלל תוכנית הפשרה, ואז לא צריך התקן שבת, זה מומלץ גם מבחינת האוכל, מה שנותן טעם של מקפיא באוכל זה ההפשרה.

בהצלחה