האם יש דבר כזה יהודי נוצרי? או יהודי מוסלמי?

שאלה:

נגיד יש בחור שנולד לזוג הורים יהודים, או אמא יהודיה או אבא יהודי.
ובמהלך החיים שלו הוא החליט להמיר את הדת שלו לנוצרי או מוסלמי, הוא עדיין יהודי לא? כי יהודי זה לא רק דת, כמו שיש יהודים חילוניים או יהודים אתאיסטים שלא מאמינים באף דת. אז לדעתי זה לא משנה אם יהודי ישנה את דתו הוא עדיין יישאר יהודי (מבחינתי לפחות), דת אפשר להמיר אבל מי שאתה אי אפשר, יש לאותו אחד DNA יהודי זה לא משנה, גם אם הוא לא עבר ברית מילה למשל, עדיין יש בו דם יהודי. הוא אולי לא יהודי דתי, אבל הוא עדיין יהודי מתחת לשכבת הדת.

תשובה:

נכון מאוד, יהודי נשאר יהודי לנצח, ויצטרך לתת את הדין על כך שבגד באמונתו וקיבל על עצמו דת אחרת, הוא לא מפסיק להיות יהודי. אמנם יש דברים שההתייחסות בהם אליו היא כמו לגוי מחמת שהמיר דתו, למשל מגעו ביין עושה אותו ליין נסך האסור בשתייה, וכן הוא לא מצטרף למנין ואם יברך לא ניתן לצאת ידי חובה בברכותיו, אם ישחט, אף שיעשה ככל כללי הדין הבשר אסור באכילה ועוד דינים.

שנדע רק טוב ומלאה הארץ דעה את ה' כמים לים מכסים.