לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

טבילת כלי חרס

שאלה:

שלום לכבוד הרב 2 שאלות יש לי 1האם צריך לטבול כלי חרס .2 אם אני יפסיק להטביל כלים האם אני צריכה לעשות התרה .תודה לכבוד הרב על התשובות

תשובה:

כלי חרס ללא ציפוי זכוכית לא טעונים טבילה אבל פורצלן או חרסינה מצופה בשכבת זוכית טובלים ללא ברכה.

את השאלה השניה לא הבנתי, אם צריך לטבול הרי שאין אפשרות להפסיק, חובה הרי לטבול, ואם לא, אז אין לטבול ואין צורך בהתרה.

מקורות:

ש"ך סי' קכ ס"ק ב בשם האיסור והיתר וראה דרכי תשובה שם ס"ק יב, יח-יט, וערוך שהלון שם סעי' כ.