כזית מצה בבת אחת

שאלה:

איך מקיימים הלכה למעשה את הסעיף של להכניס לפה את כל הכזית וללעוס ולבלוע בב"א?

תשובה:

שלום וברכה

אני מבין שכוונתך לשאול כיצד זה יתכן [אף אחרי עצת המשנה ברורה ללעוס ולהשאיר בפה וללעוס עוד וכו', אין מקום לכזית] עם השיעורים שמתפרסמים היום בלוחות ובספרי הקיצורים, וזה נראה יותר מתאים לשיעורו של הגר"ח וולוזי' ששיער יותר בזית גול בן זמנינו. אני באמת לא עושה זאת, חושש גם מאכילה גסה שאינה אכילה, וסומך על כך שאכילה רצופה גם נחשבת בבת אחת. בצירוף שיטת הגר"ח מוולוז'ין.